Kim kalee

Nog vaak denk ik terug aan die ene dag in 2016 waarop het allemaal begon. Tijdens de Talentdag van het NOC*NSF, in het Topsportcentrum van Almere, moest ik voor het onderdeel :"Kracht en Explosief" op een Wattbike.

De resultaten die ik daar neerzette wekte de interesse van mijn toenmalige coach Steve McEwen. En vanaf dat moment ging het hard.


Ik wist eigenlijk helemaal niets van baanwielrennen af en kwam vanuit het turnen. Ik was op zoek naar nieuwe mogelijkheden in de sport en had me ingeschreven voor de NOC*NSF Talentdag. Ik kwam eigenlijk voor atletiek en ben nu baanwielrenster. Dat geeft wel aan hoe belangrijk het is dat deze talentendagen er zijn.


Na de Talentdag werd ik uitgenodigd op Papendal voor een nog wat uitgebreide wattbiketest. Dit resulteerde erin dat ik een paar maanden mocht meetrainen met het NL Talententeam.

Hierna wist ik het zeker; ik wil hierin verder, "dit is mijn sport".


Sinds januari 2018 ben ik intern op Topsportcentrum Papendal komen wonen. Mijn dagen staan helemaal in het teken van de sport, school en trainen worden hier volledig op elkaar afgestemd zodat ik me helemaal kan focussen op mijn sport.


Ontwikkeling en toekomst

Er is een hoop gebeurd in korte tijd en daar sta je eigenlijk niet bij stil. Ik voel dat mijn lichaam sterker is geworden, dat zie ik ook aan mijn tijden tijdens wedstrijden. In 2018 behaalde ik mijn eerste goud op de 500m tijdens het NK in Apeldoorn. Dat geeft vertrouwen. Inmiddels heb ik al verschillende buitenlandse wedstrijden mogen rijden en het Europese Kampioenschap in Gent was een mooie start voor verdere ontwikkeling naar de top.


Alles staat momenteel in het teken van krachttrainingen op Papendal en baantrainingen op de wielerbaan van Apeldoorn. Sterker worden en focussen op de volgende stap, een EK of WK winnen. Een echte voorkeur voor een bepaald onderdeel bij de sprint heb ik niet.


Kijken in de toekomst is altijd lastig, daarom bekijk ik het stap voor stap, maar mijn ultieme doel is ooit een Olympische wedstrijd te mogen rijden.


 

Dit ben ik:

Naam:      Kimberly July Kalee

Geboren:    07 maart 2002 te Almere

Woonplaats: Arnhem (Papendal)